18 Haziran 2013 Salı

Yarış Atı Yetiştiriciliği



Yarış Atı Yetiştiriciliği

150462_507103682686662_277644766_n
Yarış atı yetiştiriciliği günümüzde gün geçtikçe değerlenne bir hal almaktadır. Yetiştirilmek istenen kısrakların aile genetiklerine kadar incelendikten sonra şampiyon bir anne babadan dünyaya gelen kısrağın yarışlardaki başarısı çok fazla olabilmektedir. Yarış atı yetiştiriciliği günümüzde biraz masraflı olsada aslında iyi bir kısrak sahibi olunduğunda yarış ömrünü tamamlasa bile ç,ftleşme döneminde yıllık inanılmaz oranlarda para sağlayabilir. Yarış atı yetiştiriciliğinde yapılması gereken ilk işlem iyi bir anba babadan olmak kaydı ile bir kısrak satın almak veya sakatlanmış şampşyon atlardan alarak bunların tedavileri mümkünse tedavi edilmesi veya iki sakat şampşiyon at alarak ikisinden alınan kısraklar ile yeni şampşyon kısraklar yaratmak.Yaratılan kısraklar ile kazanacağınız yarıilarda elde edeceğiniz inanılmaz paralar ile bu işe çok farklı yönden bakmanızı sağlayacaktır.Yazımızın başında söylediğimiz gibi yarış atı yetiştiriciliği bazen şansa bakar. Eğer şansınızın yardımı ile iyi bir yarış atı sahibi olursanız kazanacaklarınız sizin için çok önemli bir değer olmak ile beraber yarış pazarında kısraklarını çiftleştirecek kişiler açısından da size ek gelir kaynağı olacaktır.Daha önce dediğimiz gibi bazen şans yanınızda olur ve o an biraz paranız var ise sakatlanmış ve satışta olan yarış kazanmış şyş bir atı alarak onu iyileştirmek sizi milyoner yapabilir.

188955_492673354129695_772314833_n

Bir örnek vererek anlatmak istersek Bacağındaki sakatlık nedeniyle birçok kişinin almaktan vazgeçtiği Kafkaslı isimli yarış atını 51 bin TL’ye alan Remazan Kaya, yaklaşık bir yılda tedavi ettiği Kafkaslı’nın dereceye girdiği yarışlardan şimdiye kadar 6.8 milyon TL kazandı.

Kafkaslı’nın sahibi Kaya, at yetiştiriciliğinin ve at sevgisinin dedesinden babasına babasından kendisine geçtiğini belirterek, babasının atları 1985’te ilk kez hipodromlarda yarıştırmasıyla aile olarak at yarışları serüvenlerinin başladığını söyledi.
Yetiştireceğiniz kısrakları yarışlarda yarıştırmanız için en sonunda yapmanız gereken resmi işlemler bulunmaktadır. Bu resmi işlemleri gerçekleştirdikten sonra artık yarış atınıza binecek iyi birde jokey bularak kazanmasını beklemeniz olacaktır. Yarışlarda yarıştırılacak ksıraklar için yapılması gereken resmi işlemleri sizler için listelemeye çalıştık.

419294_510751578988539_1301529658_n
AT SAHİBİ BELGESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR Yarış Atı Yetiştiriciliği için yapılması gerekenler.

1. Dilekçe

2. 5 adet vesikalık fotoğraf

3. Vukuatlı nüfus kayıt örneği

4. İkametgâh ilmuhaberi (muhtardan resimli)

5. Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi

Adli sicil raporu (657 sayılı devlet memurları kanunun 48 inci maddesinin 1 inci fıkrası (a) bendinin 5 inci alt bendine uygun)

6. Gelir beyanı

a) Ücretli iseniz ; aylık net 5.000-TL geliriniz olduğunu gösterir, son 1 yıllık bordro dökümleri ( Bordronun doğruluğu SGK web sitesinden kontrol edilmektedir) ,

b) Gayrimenkul sahibi iseniz; Gayrimenkulün değerinin en az 250.000 TL olduğunun;

Tapu üzerindeki değeri veya Gayrimenkul ekspertiz sirketince düzenlenecek rapor veya Belediyeden alınacak emlak vergisine esas rayiç bedeli yazısı ile belgelenmesi,

Gayrimenkul üzerinde herhangi bir kısıtlama olmadığına dair Tapu Müd. alınacak yazı,

c) İşletme sahibi iseniz; Vergi hariç yıllık net kazancınızın en az 60.000 TL olduğunu gösteren son mali yılın vergi levhası. (Gelirler Genel Müd. Web sitesinden kontrol edilmektedir.)

(yukarıda belirtilen vasıflardan birine sahip olmanız gerekmektedir. Bu vasıflara sahip değilseniz müracaatınız kabul edilmeyecektir))

7. Nüfus cüzdan fotokopisi

8. Özgeçmiş

9. At sahibi sicil tablosu

10. Üzerine kayıtlı at olduğunu gösteren belge

11. Yarış müessesesinden iki asli üye veya en az beş yıllık at sahibi belgesi olan iki kişi tarafından takdim edilmiş bulunulduğuna dair tjk başkanlığına verilecek ranseyman belgesi

12. Seyis kıdem tazminatı fon taahhütnamesi

13. Bağış yapıldığına dair banka dekontu

14. Taahhütname (bağış yapılmadığı takdirde imzalanması gerekmektedir.)

15. Taahhütname (at yarışları yönetmeliğinin 155. Maddesinin (1). Bendinin (ç) fıkrası gereği)

Eksiksiz doldurulan müracaat formları hipodromlarda bulunan yarışçılık müdürlüğüne bağlı kayıt bürolarına teslim edilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder