13 Haziran 2013 Perşembe

AT YARIŞINDA JOKEY NE KADAR ETKİLİ



at yarışı

at yarışı jokeyBilindiği üzere dünya üzerinde iki canlının ortak olarak yaptığı tek spor at yarışıdır.  Bu nedenle at ile jokey arasında muhteşem bir uyumun olması söz konusudur.


Jokey faktörü at yarışında büyük önemi olan bir etkendir. At ile arasında tam bir uyum yakalayamayan jokey atın performansında olumsuz bir etki yaratabilmektedir. Ayın huyunu ve gücünü tam olarak bilmeyen jokey yarışlarda favori olmasına rağmen yarışta kötü bir sonuç alabilmektedir. Ata ilk defa binen jokeyler çoğu zaman kötü bir performans sergilemektedir. Sürpriz bir şekilde atı ilk defa süren bir jokey umulmadık şekilde yarışta galip gelebilmektedir. Ya da çok iyi bir at acemi bir jokeyle yarışı da kazanabilmektedir. Jokeylerin hangi atlara kaç defa bindiğini öğrenmek için TJK internet sitesine girebilir ve detaylı bir bilgi sahibi olabilirsiniz. Yarış esnasında at ve jokey ağırlıklarını da iyice öğrenmeniz gerekmektedir. Bilgi ve tecrübenin dışında at ve jokey ağırlıklarının da sonuçlara etkisi olabilmektedir. Büyük kupalı koşularda kaliteli atlara kaliteli jokeyler bindirilmektedir. Bir jokeyin bir günde üçten fazla yarış kazanması sürpriz olarak nitelendirilmektedir. Kaliteli at ve jokeyin bindiği yarışlarda sürpriz oynamamak sizin yararınıza olacaktır.


Bu yazımızda sizlere jokey faktörünün ne kadar önemli olduğunu anlattık. Sizlerde bu yazımızı dikkate alarak kupon yapabilir ve başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.


yaris



at yarışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder