28 Haziran 2013 Cuma

Dünyanın en iyi At Yarışı Jokeyleri



Dünyanın en iyi At Yarışı Jokeylerilistesinde henüz bir Tük bulunmamaktadır.

Dünyanın en iyi At Yarışı Jokeyleri listesi
Günümüz'de at yarışlarında atlara binen Jokeylerin popüleritesi gün geçtikçe artarak devam edimektedir. Dünya çapında at jokeyleri dünyanın en önde gelen yarışlarında dünyanın en zengin atlarını koşturarak inanılmaz paralar kazanmaktadır. Jokeylikte emekli olmak gibi bir kavram bulunmamaktadır. 65 yaşında olan bir kişi bile ata binerek yarış kazanmış ve bu olay türkiye'de gerçekleşmiştir.
Türkiye Jokey Kulübü tarafından 1991 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen ve en başarılı atlar ve jokeylerin boy gösterdikleri bu podyumda son yıllarda artan ikramiyesiyle de Avrupa yarışçılığının en çok ilgisini gören İstanbul Enternasyonal Yarış Festivali, bu yıl da İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda ve devam eden günlerde ve 3 Eylül Perşembe günü birbirinden iddialı yabancı atlar ile Türk safkanlarının çok çekişmeli yarışlarına sahne olacaktır. Festivalde diğer dünya çapında festivallerde olduğu gibi birbirinden şık bayanların ve sayılı zenginlerin yanı sıra dünyanın en pahalı atlarını, en iyi jokeylerini ve en tanınmış at yöneticilerini biraraya getirmeside en önemli özelliklerinden birtanesi olarak gözlere öarpmaktadır.

Dünyanın en iyi At Yarışı Jokeyleri ilk sıra

Yapılacak festivalde . France Galop FRBC İstanbul Koşusu, Uluslararası Anadolu Koşusu, Uluslararası IFAHR Koşusu, Topkapı Koşusu, Boğaziçi Koşusu ve Malazgirt Koşusu'ndan oluşan koşularda at sahiplerine toplamda 2 milyon 975 bin dolar gibi yüksek bir ödül dağıtılacaktır.

Festivalin ilk gününde Anadolu, IFAHR ve İstanbul Koşusu yapılacaolup Son gününde ise Boğaziçi, Topkapı ve Malazgirt koşuları gerçekleştirilecek.

2007 tarihinde Enternasyonal Topkapı Kupası galibi Sabırlı, 2008 Gazi Şampiyonu Pan River ve 2009 Başbakanlık Kupası'nın kazanan Inspector şampiyon adaylarından sadece bir kaçı olarak gözümüze çarpsada bu atlardan çok daha meşhur olan dünya çapındaki yerışlarda koşan safkanlar ile amansız bir mücadele içerisinde olacaklardır.

Dünyanın en iyi At Yarışı Jokeyleri arasındaki rekabet

Ayrıca Dünyanın en önede gelen yarışı KRALİYET AİLELERİ TÜRKİYE'DE ŞAMPİYONLUK İÇİN YARIŞACAKTIR.

Bir çok zebngin gibi olan ve İngiliz futbol takımı Manchester City'yi satın alıp İngiliz futbolundaki en zenginler listesinde ilk sırada yer alan, Abu Dhabi Kraliyet Ailesi'nin üyesi ve Birleşik Arap Emirlikleri Dış İlişkiler Bakanı Şeyh Mansoor bin Zayed Al Nahyan, 28 Milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zenginleri arasında gösterilen Dubai Şeyhi Al Maktoum, Katar Kraliyet Ailesive daha birçok bu şekildeki aile ile dünyanın en önemli atçıları ve en zengin iş adamları arasında gösterilen Japon asıllı Amerikalı iş adamı Gary Tanaka atlarıyla Enternasyonal yarışlarına katılacak ünlüler arasında yer alanlardan sadece birkaçı olarak görülmektedir.

Dünyanın en iyi At Yarışı Jokeyleri isim listesi

En ÜNLÜ Yaramaz cocuk "DETTORİ" TÜRKİYE'YE GELİYOR

Yaramaz Cocuk Bir çok ülkede kazandığı önemli yarışlarla dünyanın en iyi jokeyi olarak kabul edilen İtalyan asıllı L.Franco Dettori Enternasyonal Yarış Festivali'nde at binmek üzere İstanbul'a gelerek yarışlara hazırlanmaya başlamıitır.

Dünyanın 1 numaralı jokeyi olarak gösterilen ve en son Gazi Koşusu'na katılan Frankie Dettori bu sefer Dubai Şeyhi al Maktoum'un sahibi olduğu Godolphin Ekürisi'nin atlarına binerek başarılarına ve zaferlerine yeni birisini ekleyerek kazanmaya herzaman oldğu gibi devam etmek istemektedir.

Bir diğer Dünyaca ünlü Fransız jokey Gerard Mosse ise 2000'li yılların başında kırılmadık rekor bırakmayan ve ardı ardına inanılması 7 grup yarışı kazanarak İngiltere Yarış tarihine geçen jokey olarak biliniyor. Tecrübeli jokey Manchester United Teknik Direkörü Sir Alex Ferguson'ın ortak sahibi olduğu Rock of Gibraltar'ın oğlu Rock of Rochelle'e binmek için İstanbul da hazırlıklarını sürdürmeye devam etmektedir. Yazımızın başında bahsettiğimiz gibi dünya genelinde at yarıilarından kazanılan paralar gün geçtikçe artarak Türkiye

Dünyanın en iyi At Yarışı Jokeyleri ile kazanmak

pazarındaki zenginliğinide arttırmaktadır. Türkiyenin en iyi jokeylerinden olan Halis Karataita dünyanın en iyi jokeyleri arasındaki yerin, almak için daha çok çalışarak adını dünya genelinde dünya çapındaki at yarışı festivallerinde duyurup dünyanın en iyi jokeyleri listesinde ilk 5 kişi arasında olmayı arzu etmektedir. Sizlere İstanbuldaki festivalde koşulacak yarışların miktarları verilmiştir.

Kategorilerine göre yarışlarda birinci olan atlar bu kadar ikramiye alacak:

İstanbul Koşusu: 250 bin TL

Anadolu Koşusu: 250 bin TL

IFAHR: 100 bin TL

Topkapı Koşusu: 600 bin TL

Boğaziçi Koşusu: 400 bin TL

Malazgirt Koşusu: 150 bin TL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder