24 Haziran 2013 Pazartesi

Veliefendi Hipodromu



Veliefendi Hipodromu

Veliefendi Hipodrom yarışları

Veliefendi Hipodromu deyince hepimizin aklına muhtemelen filimlere bile konu olmuş ve genellikle filimlerde at yarışları ile ilgilenen kişilerin vazgeçilmez mekanı olarak gösterilmesi ile nekadar önemli ve büyük bir yere sahip oldupu herkesce bilinmektedir. Hipodrum çok eski olup sayızca heyecanlı yarışlara sahne olup sayısızca milyoner çıkarmıştır. Gününmüz koşullarında şehirin içinde kalan hipodromun etrafında yapılan yüksek binalar ile çecrelenmiş olması görünüm açısından kötü bir iz barındırmaktadır. Hayat boyu at yarışlarını seyretmeye gitmek kimi insnaların vazgeçilmez tutkularından biri olarak göze çarpmaktadır. Sizlere bugünkü yazımızda Veliefendi Hipodromu hakkında bilgiler sunmaya çalışacağız.

Veliefendi Hipodromu; İstanbul'un Zeytinburnu ilçesi sınırlarında ve Veliefendi'de bulunan ve eskiden çayır adıyla bir gezi yerleri de içinde bulunmaktadır.

Veliefendi Hipodromu

Türkiye'nin en önemli hipodromu olan Veliefendi de toplam 7000 kişilik bir tribunu vardır.

İstanbul Veliefendi Hipodromu, 596 dönüm arazi üzerine kurulmuştur.

2020 metre uzunluğunda 27-36 metre eninde çim yarış pisti, 1870 metre uzunluğunda 17.5 -19 metre eninde kum (sentetik) yarış pisti, 1720 metre uzunluğunda 14 - 16 metre eninde kum idman pisti, mevcuttur.

Hipodrom alanında TJK Asli Üyeler Sosyal Eğitim Merkezi, İdari Binaları, Yarış Atları Hastanesi, Apranti Eğitim Merkezi, Satış mağazası, Müze ve Sergi salonu, 2 Adet Tribün, 1 Adet 102 m² Led Ekran, 110 masalık piknik alanı, 1 çocuk bahçesi, çeşitli kafeteryalar ve otoparkı bulunmaktadır. Veliefendi hipodromu Türkiye'de saygın yere sahip hipodromlardan birtanesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder