17 Haziran 2013 Pazartesi

AT YARIŞLARINDA MESAFENİN ÖNEMİ



at-yarislari


AT YARIŞLARINDA MESAFENİN ÖNEMİ


Nasıl olimpiyatlarda koşu yapan atletlerin belirli bir koşu mesafesi varsa atlarında güçlü performans gösterebileceği yarış mesafeleri bulunmaktadır. Nasıl bir maratoncu kısa mesafede dünya rekoru kırabilse de uzun mesafe koşularında hiç şansı bulunmamaktadır.

At yarışlarında da mesafe önemli bir yer edinmektedir. Genç yaşlardaki atlar kısa mesafede başarılı olabilirken uzun mesafede yaşlı atlar daha iyi performanslar gösterebilmektedir. Yurt dışında yarışan atlar daimi olarak kendi alanlarında gösterdiği en iyi koşu pistlerinde yer alması yarış severlerin daha rahat bir tahmin yapabilmelerini sağlamaktadır. Ancak ülkemizde atlar çim ve kum gibi pek çok pistte koşturulduğu için atların tam olarak performansı ölçülememektedir. Bu yüzden atların pistlerde gösterdiği performansa göre kupon tahmini yapılası gerekmektedir. Altılıda Mesafe Önemi Atların pist ve mesafe uzunluklarına göre gösterdiği performansları TJK internet sitesinden öğrenebilir ve alınan sonuçlara göre rahatlıkla tercih yapabilirsiniz. Mesafe koşularında atların ırkının da önemli bir nedeni olabilmektedir. Sıcak ve uzun pistlerde özellikle Arap kısrakları başarılı bir performans sergilemektedir. Atların performanslarının ölçülmesi yurt dışındaki koşulara oranla oldukça zor olan ülkemizde uzun bir süre atların performansı izlenmeli ve ona göre bir tahmin yapılması sizlere tavsiye edilmektedir.Altılıda Mesafe Önemi


Atların yarışlardaki kazanma durumunu değerlendirirken mesafe faktörünün çok dikkate alınması gerekmektedir. Bu yazımızda sizlere pistlerde mesafe boyutunun ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştık. Sizde bu önerileri dikkate alarak başarılı bir kupon yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder