17 Haziran 2013 Pazartesi

ATLARIN KULLANDIKLARI AKSESUARLAR



at-gozluguATLARIN KULLANDIKLARI AKSESUARLAR


Bu yazımızda sizlere atların yarış içerisinde kullandıkları aksesuarlar bahsedeceğiz. Atların yarış içerisinde kullandıkları aksesuarlar Gözlük (G), Kulaklık(K), Kapalı(KG) ve DİLBAĞI (DB) atların kullandığı ekipmanlardır.

Bu ekipmanlar atlar üzerinde çeşitli kombinasyonlar yapılarak atlar üzerinde kullanılmaktadır. Bu kombinasyonlar kısa kodlar ile gösterilmekte ve kupon oynayan kişiye ek bilgi olarak sunulmaktadır. GK: Gözlük-Kulaklık, KGK: Kapalı Gözlük-Kulaklık, KDB: Kulaklık-Dil bağı, KGDB: Kapalı Gözlük-Dil bağı ve KGKDB: Kapalı Gölük-Kulaklık-Dil bağı kombinasyonları olarak atlarda kullanılmaktadır. Bu aksesuarların kullanımı atların yarış sırasında göstereceği performansa oldukça etki etmektedir. Bu nedenle atı seçmeden önce bu tür aksesuarları kullanıp kullanmadığına dikkat etmeniz önerilmektedir. Örnek olarak vermek gerekirse bir atın bu aksesuarları kullanarak yarışı kazanmasına bakarak bir sonraki yarışı katıldığında bu aksesuarları kullanmaması yarışa antrenman amaçlı mı yoksa kazanmak amacı ile mi katılacağını rahatça anlayabilirsiniz. ATLARIN KULLANDIKLARI AKSESUARLAR Hiçbir yarışta başarılı olmamasına rağmen belirli aksesuarlar takarak bir atta belirgin bir performans yüksekliği görülebilmektedir. Bu yüzden atların kullandığı bu tür aksesuarlara özenle dikkat etmeniz sizin yararınıza olacaktır.


ATLARIN KULLANDIKLARI AKSESUARLAR Aksesuar türlerine bakarak atın yarışa ne amaçla geldiğini anlayabilir, ve ona göre atıp seçip seçmemeye karar verebilirsiniz. Belirli aksesuarlar takılarak performansı artmasına olumlu etkisi olmasına rağmen yanlış takılan aksesuarlar da atlarda ciddi bir performans düşüklüğüne sebep olabilmektedir. Sizde kullanılacak aksesuarlara özenle dikkat etmeli ve oyununuzu bu ekipmanlara göre oynamanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder